Wat is een Pedaleur de Charme?

De echte wielerliefhebber zal er wel eens van gehoord hebben: “Pedaleur de Charme”. Maar wat is dat nou precies en waar komt het vandaan?

Oorsprong van Pedaleur de Charme

“Pedaleur de Charme” was de bijnaam van de Zwitserse wielrenner Hugo Koblet. De heer Koblet won de Giro van 1950 en de Tour de France van 1951. Hugo blonk uit met zijn kwaliteiten als renner, maar ook door zijn voorkomen. Hij had een prachtige stijl en zag er altijd goed gesoigneerd uit. Om dit zo te houden had hij zelfs een kammetje mee in zijn achterzak tijdens de koers. Logischerwijs viel Hugo goed in de smaak bij de vrouwen.

De bijnaam werd hem gegeven door de Franse zanger, acteur en groot wielerfan Jacques Grello.

Het moderne tijdperk

Tegenwoordig is het een term die wordt gebruikt voor goed gesoigneerde renners. Renners die er goed verzorgd uitzien, een knappe fiets hebben en het juiste wielertenue dragen. Het perfecte voorbeeld hiervan is onze eigen Dylan van Baarle – vooral na zijn overwinning in Parijs-Roubaix werd hij door de media massaal aangeduid als de ‘Pedaleur de Charme’.

Deze site helpt jou graag om – net als Hugo en Dylan – goed verzorgd de weg op te gaan voor een betaalbare prijs! En we geven je ook tips hoe je zelf een ware Pedaleur de Charme kunt worden.

Neem een kijkje in onze winkel!

Uitgelichte producten