Je wil er natuurlijk goed uitzien wanneer je de weg op gaat. Sterker nog; je bent het verplicht om er goed uit te zien wanneer je de weg op gaat. Maar hoe doe je dat nu precies? Wij geven graag vijf tips als antwoord op de vraag: hoe word ik een echte pedaleur de charme?

Pedaleur de Charme
Hugo Koblet – de enige echte Pedaleur de Charme – Foto van cycling-passion.com

1. Poets je machine

Je machine moet onberispelijk schoon zijn. Het beste is om je fiets direct na een tocht even schoon te maken. Haal een borstel over de tandwielen en de ketting en veeg met een doek al het modder weg, nu deze nog makkelijk te verwijderen is. Wanneer alles aangekoekt is, krijg je je machine veel moeilijker schoon.

2. Koop wielerkleding die past

Er is niets zo lelijk als wielerkleding die totaal niet past. Te grote shirts die om je lichaam flubberen zien er natuurlijk niet uit. En buiten dat bespaar je een hoop kostbare watts als je goedpassende kleding hebt.

3. Kleuren moeten matchen

Wanneer je een paarse broek draagt met een knalgroen shirt en rode sokken, dan zou je direct van de weg gehaald moeten worden. Zorg ervoor dat de kleuren die je draagt niet vloeken.

4. Een knappe fietsbril

Je kunt niet met een casual zonnebril op de fiets stappen. Zorg dat je een knappe – bij voorkeur beetje grote – fietsbril hebt. En draag de pootjes van je bril over de bandjes van je helm.

5. Sokken!

Zorg dat je goede – bij voorkeur hoge – sokken draagt. Die mooi zitten. Het mooiste vinden wij natuurlijk hagelwitte sokken, dus wanneer die van jou niet meer schoon te krijgen zijn, koop dan gewoon een nieuw paartje. Bij ons kosten ze niet zoveel. En witte sokken passen natuurlijk goed bij elke outfit. Kijk hier voor al onze sokken.