Er zijn ontzettend veel type sokken op de markt: aerosokken, gewone sokken, lage sokken, hoge sokken, enzovoorts. Maar welke wielersokken moet je nou kiezen? Het ligt er volledig aan wat je zelf prettig vindt en wat je wilt bereiken, maar Pedaleur de Charme helpt je graag op weg. Zodat jij er goed uit ziet op de fiets!

1. Aerosokken

Wil je kostbare watts sparen, racen op de weg of tijdrijden? Dan raden we aerosokken aan. De aerosokken zijn wat hoger en bevatten spandex, hierdoor zijn deze sokken aerodynamischer. Aan de binnenzijde van de sok zitten twee siliconenstrips, zodat de sok goed hoog blijft zitten. Buiten dat de aerodynamica enkele watts scheelt, zien ze er ook gewoon heel goed uit!

2. “Gewone” wielersokken

Wil je een rustig koffierondje doen en ben je er niet op uit om KOM’etjes te rapen, kies dan lekker comfortabele fietssokken. De aerosokken hebben dan iets minder zin, omdat je geen kostbare watts hoeft besparen. De “gewone wielersok” is ook wat goedkoper, dus het geld dat je hiermee bespaart kun je uitgeven aan een kop koffie, een appelpunt en/of een goed speciaalbiertje.

3. Hoge of lage wielersokken?

We raden een wat hogere sok aan. Die zien er natuurlijk echt geweldig uit, maar ze geven ook het compressie-effect. Wanneer sokken een compressiewerking hebben, stimuleren ze de doorbloeding, waardoor je minder snel verzuurt. Ofwel; met hoge wielersokken rijd je iedereen uit het wiel. Ok, onzin natuurlijk… maar je ziet er wel goed uit!