Fietssokken zijn er in alle soorten en maten. Je hebt hoge fietssokken en lage fietssokken. Maar welke moet je dan kiezen?

Moet ik lage of hoge fietssokken kiezen?

Wat ons betreft moet je hoge fietssokken kiezen! Dat ziet er een stuk beter uit en het heeft een compressie-effect. Compressie zorgt ervoor dat de doorbloeding van het onderbeen beter verloopt. Ofwel; je kunt door het geluid fietsen zonder te verzuren. Ok, dat is onzin. Maar dat het er beter uitziet is wel waar. Kijk nou zelf.

hoge of lage fietssokken

Welke lengte moet een fietssok hebben?

Fietssokken moeten – wat ons betreft – tot de onderkant van de kuit komen. En wat betreft de wetten van de UCI is dit ook het geval. De UCI bepaalde dat de sokken niet te hoog mogen zijn. Sokken tot net onder de knie zijn dus uit den boze.

Iedereen weet nog wel het moment dat Remco Evenepoel z’n sokken na de start van z’n tijdrit op het WK in Yorkshire weer omhoog trok, om zo een groter aerodynamisch voordeel te hebben. Het is inderdaad waar dat aerosokken vaak wat hoger zijn en van “snel” materiaal gemaakt zijn, om zo kostbare watts te besparen. Op het hoogste niveau zit ‘t ‘m in de marginal gains. Op ons niveau zit ‘t ‘m vooral in de esthetiek; hoger is mooier. Maar te hoog is lelijk. Het zijn geen voetbalkousen. Houd de onderkant van de kuit dus maar aan als stelregel.