Voor de wielerliefhebbers in de lage landen is het een veel voorkomende discussie: kijk je wielrennen bij de NOS of op Sporza, “De Belg”?  Ondanks dat wij Hollanders zijn, zijn we van mening dat je koers bij De Belg hoort te kijken en we geven je graag een paar redenen.

Kennis van het wielrennen

De kennis van het wielrennen ligt bij de Belgische commentatoren over het algemeen hoger dan bij de Nederlandse. Wij vinden het persoonlijk ontzettend jammer dat Michel Wuyts Sporza moest verlaten, want als er iemand is die veel van wielrennen weet, dan is hij het wel. Een wandelende encyclopedie die werkelijk overal een antwoord op heeft. Jammer… maar dan nog krijg je bij De Belg veel meer mooie feiten en anekdotes mee.

Liefde voor het wielrennen

Nederland is best wel een wielerland, maar toch moeten wij erkennen dat onze zuiderburen beter zijn in het omarmen van de koers. Ze hebben meer en grotere winnaars voortgebracht en er zijn nou eenmaal veel meer Belgische koersen met veel allure dan Nederlandse. België herbergt twee monumenten, waar bij ons de teller helaas op 0 staat. Het land ademt meer historie op wielergebied en dat uit zich ook in de uitzending op tv.

De aandacht voor de koers

De Belgen besteden ook gewoonweg veel meer media-aandacht aan de koers. Vooral voor de Ronde van Vlaanderen kun je al vanaf 9 uur ’s morgens terecht. En dat nadat je al de hele week voorbeschouwingen op de voorbeschouwing hebt kunnen kijken. En aan het einde van het jaar blikken we nog eens rustig terug op alles wat het jaar ons geboden heeft. Geweldig!

Wat is jouw mening? Deel het met ons in de comments. We zijn benieuwd!