Als je er goed uit wilt zien op de fiets koop je mooie kleding. Wil je er super goed uit zien dan personaliseer je jouw kleding natuurlijk met de gepersonaliseerde sokken van pedaleur de charme. Jouw fiets heeft net als jouw kleding en sokken geen one-size-fits-all. Jouw fiets afstellen op jouw lichaamssamenstelling vraagt wel wat meer werk en finetunning. Dit gebeurt bij een bikefitting.
Nu is de fietsafstelling erg belangrijk, maar is de persoon die op de fiets zit nog veel belangrijker. Hier zit het verschil met een fysio bikefitting. Hierin wordt ook gekeken naar hoe jouw lichaam functioneert, waar er beter gewerkt kan worden aan mobiliteit of juist coördinatie, kracht en controle in de keten en in de fietsbeweging. Hiermee zorg je dat zowel lichaam als fiets optimaal op elkaar zijn afgesteld voor jouw doelen.

Is een fysio bikefitting ook voor mij handig?

Een fysio bikefitting kan je doen om klachten te voorkomen, maar ook als je klachten hebt in het dagelijks leven. De meeste klachten waarmee mensen komen voor een fysio bikefitting zijn:
  • Lage rugpijn;
  • Pijn tussen de schouderbladen en nekpijn;
  • Pijn rondom de knie en/of knieschijf;
  • Doofheid en tintelingen in de handen en/of voeten;
  • Zadelpijn.
Ook kan je een fysio bikefitting doen als je graag wilt weten hoe je meer kracht kan overbrengen naar je pedalen en welke oefeningen specifiek voor jou goed zijn.

De inhoud van een fysio bikefitting

Afhankelijk van het pakket dat je afneemt is de bikefitting 1uur (basis), 1,5 uur (basis +) of 2,5 uur (compleet). De fysio bikefitting zit als volgt in elkaar:
De intake: We starten met een intake waarin jouw klachten, doelen, ervaringen op de fiets en trainingen besproken worden.
Het lichamelijk onderzoek: Na de intake volgt een lichamelijk onderzoek waarin we kijken naar mogelijke oorzaken van klachten, maar ook naar jouw lenigheid, kracht, coördinatie en lichaamssamenstelling.
De bikefitting: Als we alles in kaart brengen gaan we natuurlijk kijken hoe je op de fiets zit. We meten eerst hoe je afstelling nu zijn en hoe je nu op de fiets zit. Dit doen we ook door middel van camerabeelden en hoekmetingen tijdens het fietsen. Ook kijken we naar jouw schoenplaatjes en passen deze waar nodig aan. Als er een goed beeld is van jouw basis gaan we jouw fiets aanpassen zodat jij prettiger op jouw fiets zit en waardoor lichaam en fiets beter bij elkaar passen. Iedere stap die we nemen evalueren we weer door middel van de camerabeelden.
De evaluatie: Aan het einde van de fysio bikefitting doorlopen we de veranderingen, krijg je advies over gerichte oefeningen en als nodig advies over een behandeling.
Fysio bikefitting

Voordelen van een fysio bikefitting bij Fysiotherapie MedSupport in Doetinchem

Het uitvoeren van een bikefitting bij een fysiotherapeut heeft een aantal extra voordelen.
1. Een gedeelte van de bikefitting kan worden vergoed vanuit jouw aanvullende verzekering (als je die hebt natuurlijk), waardoor de kosten minder hoog zijn;
2. Als je sokken hebt aangeschaft via pedaleur de charme heb je niet alleen een geweldig paar sokken, maar krijg je ook nog eens 5% korting op een fysio bikefitting bij ons. Met deze korting heb je al bijna de kosten terugverdient van één paar gepersonaliseerde sokken;
3. Ik ben naast bikefitter ook manueeltherapeut en fysiotherapeut. Ik ben opgeleid als specialist in het bewegingsapparaat en kan ik dus goed in kaart brengen waar jij naast jouw fiets aan kan werken;
4. Naast het afstellen van jouw fiets kan ik ook manipuleren (kraken), wat weer een positieve invloed kan hebben op jouw mobiliteit.

Interesse in een fysio bikefitting

Heb je interesse gekregen in een fysio bikefitting of wil je graag meer informatie? Check dan onze website of stuur me een PB via instagram @bikefitfysio.